Garantáltan gluténmentes pékség nyílt Budapesten – interjú Viola Zsomborral

Garantáltan gluténmentes pékség nyílt Budapesten – interjú Viola Zsomborral

A mentesen és tudatosan étkezők számára nyitotta meg kapuit Budapesten, a Fehérvári úton a Gluténmentes Piac és Pékség. Saját készítésű pékáruik mellett széles palettát vonultatnak fel a mentes termékek piacáról – legyen szó népszerű, vagy akár kis márkákról is. A tulajdonos Viola Zsomborral beszélgettem az indulásról és a terveikről.

Mikor és honnan jött az ötlet, hogy egy gluténmentes pékséget és üzletet nyissatok? 

A saját pékség ötlete már régóta motoszkált a fejünkben, van ugyanis érintettség a családban, illetve a feleségem is dolgozott hasonló helyen. Aztán álmodtunk egy nagyot és úgy döntöttünk, próbáljuk meg. A tettek mezejére az idei évben léptünk, 2021 első fele felújítással és tervezgetéssel telt, végül június végén sikerült megnyitnunk. 

Te vagy a pékségben és te készíted a termékeket? Ha igen, most tanultad ki a pékmesterséget vagy már korábban is ezzel foglalkoztál?

Sajnos a sütéshez ilyen nagy méretekben nem értünk, de sikerült összehozni egy nagyon jó szakember gárdát, így a termékeink minősége miatt nem kell aggódnunk, az magáért beszél.

Milyen alapanyagokból dolgoztok? Hogy zajlik a termékfejlesztés? Milyen termékeitek vannak jelenleg? Milyen újdonságot terveztek mostanában?

Próbálunk minél több igényt kielégíteni, ezért többféle lisztkeveréket használunk. Lisztjeinket a legmagasabb minőségi előírásoknak megfelelő beszállítóktól szerezzük be, és szinte folyamatosan fejlesztünk. Nagy hangsúlyt fektetünk a vásárlói visszajelzésekre, így sokszor van, hogy rendelés alapján, személyre szabottan készítünk el pékárut, gondolok itt a nehezebben beszerezhető, többféle allergiának is megfelelő élelmiszerekre! A cukrászati vonalon is folyamatosan kísérletezgetünk, minden héten van valamilyen újdonságunk a kínálatban. 

Milyen garanciát tudtok vállalni a mentességre? Mitől mentesek a termékek?

Mi kizárólag gluténmentes pékség vagyunk, így a keresztszennyeződéstől nálunk nem kell tartani! A főszereplő nálunk egyértelműen a glutén, de rajta kívül még számos mentességet is próbálunk kiszolgálni. Sok termékünk egyszerre glutén-, tej-, szója- vagy cukormentes is egyszerre. 

2021. szeptemberében nyit majd a webshopotok, amelyben országos kiszállítást is terveztek. Mit lehet tudni erről az új szolgáltatásról?

A mai felgyorsult világban mi is pontosan jól tudjuk, milyen fontos az online jelenlét. Nem beszélve arról, hogy olyan termékeket készítünk, amik nehezebben beszerezhetőek az átlagosnál, így még fontosabb, hogy megpróbáljuk őket mindenki számára elérhetővé tenni. Az indulásnál várhatóan először csak a saját gyártású termékeket fogjuk értékesíteni és szépen lassan bővítjük majd a kínálatot a mindennapi alapélelmiszerekkel, hogy a vásárlók akár mindent meg tudjanak venni egy helyről. 

Miért és milyen kedvezménnyel csatlakoztatok a MentesKlubhoz?

A MentesKlubot egy nagyon jó kezdeményezésnek tartjuk, hiszen aki csatlakozik és mentes életmódot folytat, az sok pénzt tud megtakarítani ennek a tagsági kártyának a segítségével. Mi a saját gyártású termékeinkből szeretnénk 10% kedvezményt biztosítani. Szeretnénk, ha az általunk készített pékárukat minél több ember ismerné meg, hiszen ilyet máshol úgy sem lehet kapni. ☺

Köszönjük a válaszokat, sok sikert kívánunk a vállalkozásnak!

Vélemény, hozzászólás?