Mozgóbüféjükben a mentesen étkezőket is várja a Láng-Fánk csapata

Mozgóbüféjükben a mentesen étkezőket is várja a Láng-Fánk csapata

A LángFánk csapata évek óta járja az országot – kisebb-nagyobb rendezvények vendégei, ahol a hagyományos mellett mentes kínálattal is várják a vásárlókat. Az egy éve tartó korlátozások persze őket is nehezen érintik, de pozitív hozzáállásukkal, isteni finom termékeikkel a korlátozások alatt is igyekeznek kiszolgálni az igényeket.

Mutatkozzatok be pár szóval, kit/kiket is takar a Láng-Fánk?

A Láng-Fánk egy családi vállalkozás. Pólya Tünde vagyok (aki megálmodta a Láng-Fánkot), párom Rudolf Gábor aki az elejétől kezdve hitt bennem, valamint Pólya Zsombor testvérem, aki a háttérből segíti a céget a marketinggel. De igazából az egész család mögöttünk áll. 

Honnan jött az ötlet, hogy éppen fánkkal, lángossal foglalkozzatok? Miért gondoltátok, hogy a kínálatba felveszitek a mentes termékeket is?

2016-ban Zadarban sétáltunk, amikor gyerekem éhes lett és semmit nem tudtunk neki venni. Ekkor jött az ötlet, hogy Horvátországban áruljunk lángost. Végül ezt a tervünket nem tudtuk megvalósítani, így Magyarországon kezdtünk bele 2018-ban. 2019 tavaszán kaptunk egy felkérést, hogy vegyünk részt egy mentes rendezvényen. Nagyon megtetszett az ötlet, így elkezdtem kikísérletezni a lángos és fánk tésztáját. Kipróbáltam 4-5 mentes lisztet, mindegyiknél több arányt kipróbálva, végül elértem a jelenlegi lángos és fánk állagot, aminek nagyon megörültem. A rendezvény meglepően jól sikerült, a vásárlók szerették és a pozitív visszajelzések hatására a mentes lángos és fánk is bekerült a termékpalettánkba.

Mennyire tudjátok garantálni azt, hogy nem lesz a termékekben keresztszennyeződés?

Tudjuk, hogy ez az egyik legfontosabb kérdés minden érzékenységgel élő számára, ezért erre már a legelején nagyon odafigyeltünk. Természetesen külön olajban sütjük a lángost és a fánkot, fémlappal választjuk el a másik sütőtől, mindent külön tárolunk (színkódot is bevezettünk a feltéteknél, hogy még véletlen se keverhessük össze a hagyományost a laktózmentessel vagy a vegánnal), külön eszközöket használunk. A kész tésztát lezárva tároljuk és mindig csak annyit veszünk ki, amennyire szükségünk van. Külön hűtőben tároljuk a feltéteket, külön reszelőt, kést csipeszt használunk mindenhez. Sőt még arra is figyelünk, hogy a szalvétát a gluténos oldalról ne adjuk ki a gluténmentes oldalra. Az érzékenység nem játék, ezzel tisztában vagyunk, így mindenre odafigyelünk. 

Milyen mentes alapanyagokból dolgoztok?

Az Éden Prémium lisztcsalád kiemelt partnere vagyunk, ebből a típusú lisztből készül a lángos és a fánk tésztája. A többi alapanyagot különböző helyekről szerezzük be. Figyelünk arra, hogy a lehető legbiztonságosabb helyekről szerezzük be a legjobb minőségű alapanyagokat. Az alapanyagok teljes listája és összetevője mindig megtalálható a büfékocsink mellett egy nagy 200 x 80 cm-es molinón, így a vásárlás előtt mindenki le tudja ellenőrizni, hogy milyen alapanyagokat használunk. Természetesen a Facebookon és a honlapunkon is ki van írva.

Nincs állandó helyetek, mozgóbüféként viszont elég sokfelé voltatok már az országban. Mi volt a legemlékezetesebb helyszín/rendezvény, ahol jártatok?

Nehéz választani, mert több volt, de elsőre talán azt mondanám, amikor Hannával a Jókai téren találkoztam. Nagyon aranyos kislány és az anyukájával sokszor visszajárt hozzánk. Karácsonyra kaptam tőle egy rajzot is, ezen nagyon meghatódtam. Felemelő érzés volt amikor 2020-ban egy rendezvényen az ott fellépő zenekar a vegán lángosról énekelt, egy másik fellépő megkérdezte a közönséget, hogy ki éhes, ő maga pedig azt mondta, hogy vegán lángost fog enni. Most decemberben is több vendégemtől kaptam karácsonyi ajándékot, ezek mind nagyon kedves pillanatot idéznek. 

A Facebookon vagy az Instagramon megosztott fotókat mindig gyűjtjük, nagy örömet és biztatást kapok belőlük. Ezeket feltöltjük a honlapunkra, és a közösségi felületeinkre.

Hol találkozhatunk veletek legközelebb és mikor kezdődik a kitelepülés?

A Hotel Mercure Budapest Castle Hill hátsó parkolójában (pontos cím: 1013 Budapest, Krisztina krt. 41-43.)

Március 12-től április 11-ig leszünk nyitva, keddtől péntekig 12-19 óráig hétvégén, tehát szombattól vasárnapig 10-19 óráig. Hétfőre bevezettünk egy szünnapot, akkor nem nyitunk ki

De mindenről a Facebook és az insagram oldalunkon folyamatosan tájékoztatjuk az vásárlóinkat

A jelenleg érvényben lévő korlátozások hogyan érintenek benneteket?

Nagyon rosszul. Az egyik legnagyobb probléma a bizonytalanság és hogy nem tudunk tervezni, emiatt rögtönöznünk kell. Folyamatosan B, C, terveket kell csinálni. Tavaly februárban rengeteg fesztiválra és rendezvényre jelentkeztünk (többségében pozitív eredményt kaptunk), de ahogy jött az első hullám mindenki sorra mondta le ezeket az eseményeket. Végül szerencsésen alakult az első hullám utáni időszak, mert egy nagyon megbízható szervezővel sok helyre eljutottunk. A nyári szezont követően vendégforgalmi szempontból kiemelt időszaknak számít a decemberi hónap. 

Erre a periódusra idén hét helytől is kaptunk felkérést, de sajnos már novemberben ezeket mindenki visszamondta.

Ekkor jött Zsombor ötlete, hogy szállodákat keressünk meg, mert a parkolójukban több helyen látott büfékocsikat. Ennek köszönhetően végül ki tudtunk települni a Gesztenyés-kertbe. Idén egy másfél hónapos leállással kezdtünk (felújítottuk a büfékocsinkat), de most már kint vagyunk az előbb említett helyen a Hotel Mercure hátsó parkolójánál a Déli Pályaudvar mellett. A másik dolog amiben a korlátozás érint minket, hogy nem lehet helyben fogyasztani, ezért nem rakhatunk ki asztalokat, székeket. Így csak elvitelre adhatjuk ki a lángosokat, fánkokat, illetve a sorbanállásnál be kell tartani a 1,5 métert (ezt bóják kirakásával segítjük). Szerencsére a vásárlóink nagyon figyelmesek és megértőek, így mindenki betart minden szabályt, melyet ezúton is köszönünk!

2021. április 1-jétől indul a MentesKlub. Miért döntöttetek a csatlakozás mellett és milyen kedvezményekkel várjátok a klubtagokat?

Azért csatlakoztunk, mert nagyon jónak tartjuk azt a kezdeményezést, ami által végre láthatóvá válnak a mentes helyek. Minden klubtag 10% kedvezményt kap, ha felmutatja kártyáját.

Vélemény, hozzászólás?