Menő mentes matricák és stílusos kiegészítők – interjú Tenczer Zsófiával

Menő mentes matricák és stílusos kiegészítők – interjú Tenczer Zsófiával

Szereted a különleges és egyedi tervezésű ékszereket, kiegészítőket? És ha mindezzel még viccesen a világ tudtára is adod, milyen ételérzékenységed van? Tenczer Zsófia, a Sofiten alapítója épp ilyen cukiságokkal foglalkozik. Vele beszélgettem a munkájáról és a termékeiről az alábbi interjúban.

Mutasd be pár szóval kérlek a vállalkozásodat és magadat! Mivel foglalkozol pontosan?
Tenczer Zsófia vagyok, a Sofiten megálmodója, fémműves és műtárgyvédelmi asszisztens. Jelenleg úgynevezett kawaii, azaz cuki állatokat, ételeket és tárgyakat ábrázoló mintákat tervezek és teszem rá őket az általam tervezett ékszerekre és kiegészítőkre, melyek az aranyosságuk mellett egyéb fontos jelentéssel (pl. környezetvédelem, ételérzékenység) is bírnak. 


Honnan jött a vállalkozás ötlete?
Mindig is valami művészettel kapcsolatos dologgal szerettem volna foglalkozni, de sosem tudtam igazán eldönteni, mit szeretnék, ugyanis a fotózástól a terméktervezésen át minden érdekelt. Aztán középiskolásként megismertem egy fiút, aki láncszemekből csinált karkötőket és innen indult el az ékszerek iránti rajongásom. Egy darabig inkább csak amolyan hobbiként tekintettem erre, de pár éve már saját kivitelezői vállalkozáson belül készítjük a darabokat a “láncékszeres fiúval”, azaz a férjemmel, idén pedig a webshopomat is együtt indítottuk el.


Milyen technikával dolgozol?
A kézzel rajzolt skicceimet vektorgrafikusan digitalizálom, majd ezeket teszem rá késztermékekre (pl. kitűzők), vagy tervezek belőlük lézervágott ékszereket, kiegészítőket. Nagyon kedvelem a lézervágott fára varrott filcet, mondhatni ez a kombináció az egyik védjegyem. 🙂 
A grafikák tekintetében a japán kawaii vonalat képviselem. A szigetországban sokszor a figyelem felhívására használják a csillogó, nagy szemű és emberi arccal, valamint tulajdonságokkal ellátott motívumokat – segítségükkel magukra vonható az emberek tekintete és az esetlegesen kényes témákat is diszkréten, fogyaszthatóan lehet velük tálalni.


Hogyan kapcsolódnak a termékeid a mentes életmódhoz?
Ételérzékenyeknek szánt kollekciómban áthúzott allergéneket ábrázoló szimbólumokkal, aranyos, ételeket ábrázoló grafikákkal, valamint angol nyelvű feliratokkal ellátott, hordható-hordozható kiegészítőket készítek gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt.


Mi inspirálta a termékek létrehozását?
Több barátom és családtagom, köztük az imádott keresztanyukám is érintett több allergén kapcsán. Az első darabokat neki készítettem el, hogy az aranyos kiegészítők segítségével felhívhassa a figyelmet arra, hogy milyen élelmiszereket kell feltétlenül kerülnie. Azonban a kirakott fotó alapján nagyon pozitív visszajelzést kaptam és sokan kerestek meg további minták javaslataival is – rengeteg embert érintő dolog ez, amire a cukorbeteg tetoválásokhoz hasonló, ugyanakkor kevésbé végleges megoldást jelentenek ezek a kiegészítők.


Milyen újdonságok várhatók a kollekciódban?
Az alap allergéneken (cukor, glutén, laktóz, tej), valamint a vegán és zöld mintákon kívül már készítem a továbbiakat, illetve szeretnék egy kicsit komolyabb ékszerkollekciót tervezni azoknak, akik a visszafogottabb darabokat kedvelik.


Hol találhatnak meg téged a vásárlók?
Jelenleg a webshopomon (https://shop.sofiten.hu) rendelhetőek meg a termékek, de egy esetleges együttműködés esetén nem zárkózom el az üzletekben való árusítástól sem.


Milyen termékekkel/kedvezménnyel várod a MentesKlub tagjait?

Minden jelenleg elérhető, ételérzékenyeknek szánt kitűző alapú kiegészítőimre (kitűzők, üvegbontós kulcstartók, zsebtükrök), valamint matricáimra (felragasztható matricaívek, illetve nyaranta az ideiglenes tetoválásokra is) 20 %-os kedvezményt biztosítok. A kedvezményt a webshopon történő regisztrációnál megadott MentesKlub kód alapján állítom ki pár napon belül.

Vélemény, hozzászólás?