Megédesítik egyedi nyalókáikkal a diétázók életét

Megédesítik egyedi nyalókáikkal a diétázók életét

A cukorbetegek, diétázók a vásárokban eddig csak vágyakozva figyelték az édességeket, de a Cukorkaland jóvoltából büntetlenül ehetnek ezentúl cukormentes, kézműves nyalókákat. A termékek ötletgazdájával, Bakonyi Györgyivel beszélgettünk.

Mióta foglalkoztok nyalókák készítésével és honnan jött az ötlet?

1,5 évi kísérletezgetés után 4 évvel ezelőtt éreztük úgy, hogy termékeinket bemutathatjuk a fogyasztóknak.

Az alapötlet egy nyár esti kerti partin fogant meg, mikor is az ajándékboltot üzemeltető barátaink – látván a levendula bokrainkat – felvetették, hogy miért nem foglalkozunk ezzel komolyabban és miért nem készítünk belőle valamilyen terméket? Ezen felbuzdulva mindenképp valami olyasmit szerettünk volna létrehozni, amit más még nem készít, hiszen szörp, lekvár, szappan stb. szinte minden levendulatermesztő kínálatában van. Így esett a választásunk a nyalókára.

Milyen technológiával készülnek a termékek? Milyen alapanyagokkal dolgoztok?

Mivel eddig mi is csak a hagyományos csavart vagy figurális nyalókákkal találkoztunk, ezért magunknak kellett kikísérletezni a gyártást. Kezdetben kizárólag cukorból dolgoztunk, azonban egyre többször merült fel igény cukormentes nyalókákra is. Idővel kifejlesztettük a cukormentes változatot is. Azt tapasztaltuk, hogy amennyiben a vásárlók választhatnak a cukros és a mentes között, a hagyományost már nem preferálják, így végül csak a mentes termékek gyártásánál maradtunk.

A cukormentes változatot egy izomalt nevű anyagból készítjük. Az izomalt lebontásához az emberi szervezetnek nincs szüksége inzulinra, ezért a cukorbetegek is fogyaszthatják.

Milyen fajta eseményekre rendelnek elsősorban tőled?

Gyakorlatilag minden ünnepre, eseményre tudunk alkalomhoz illő, egyedi nyalókát készíteni. Esküvőre, születésnapra leány- és legénybúcsúra stb. nagyon népszerűek, de karácsonyi ajándékként is több cég adott saját, egyedi logóval ellátott nyalókát üzleti partnereinek, dolgozóinak. Van, aki keresztelőre a kisbaba képével díszített verziót kért, de a profi- és a hobby cukrászok is szeretik termékeinkkel egyedivé varázsolni a tortáikat. A megrendelők fantáziája kimeríthetetlen.

Hol találkozhatnak veletek a vásárlók? Honnan rendelhetnek tőletek?

A telephelyünk Veszprém megyében, Magyarpolányban található. Termékeink a Balaton északi partján lévő delikát és/vagy ajándék boltokban, valamint Budapesten kaphatók. Velünk személyesen a káptalantóti termelői piacon találkozhatnak vasárnaponként. 

Az elmúlt években részt vettünk  Kapolcson a Művészetek Völgyében, a Tihanyi Levendulafesztiválon, Veszprémben a Bakony Expón, Tapolcán a Malom-tónál, Kőszegen az Orsolya napi vásáron, Velemben a Gesztenyefesztiválon, Tatán a Vadlúd sokadalmon stb. Mindenhová szívesen megyünk, ahol termékeinkkel örömet szerezhetünk a mentes termékek iránt rajongóknak. A járvány miatt az idei rendezvények sorsa azonban egyelőre bizonytalan. Reméljük a korlátozások elmúltával újra személyesen is találkozhatunk. A MentesKlub tagoknak 15% kedvezményt adunk a tőlünk megrendelt termékek esetében.

 

Elérhetőségeink: 

cukorkaland@gmail.com  

pastedGraphic.png cukorkaland 

pastedGraphic_1.png cukorkaland

MentesKlub – http://mentesklub.hu/partnerek/manufakturak/cukorkaland/

Vélemény, hozzászólás?