Különleges levekkel várják a komáromi Füge Juice Bárba az egészségesen táplálkozókat

Különleges levekkel várják a komáromi Füge Juice Bárba az egészségesen táplálkozókat

Három anyuka gondolt egy merészet a koronavírus járvány közepén és megnyitotta a Füge Juice Bárt Komáromban, ahol egészséges, frissen préselt smoothiekkal várják a betérőket. Velük beszélgettem a kezdetekről, az alapanyagokról, valamint hogy kiknek javasolják ezeknek a finom innivalóknak a fogyasztását. Na és természetesen arról is, milyen kedvezményekkel várják a MentesKlub kártyával rendelkezőket.

Kiket takar a Füge Juice Bár? Mutatkozzatok be pár szóval! 

Vizslóczki-Nagy Marianna vagyok, édesanya, feleség és a Judit Optika tulajdonosa. Stevlik-Szabó Melinda vagyok, az enyém a Mandala Baba-Mama Thai Masszázs Komáromban. Férjnél vagyok, van egy három éves kislányom. Szabóné Vári E. Nikolett vagyok, marketinges, feleség és egy három éves kislány anyukája. 

Honnan jött az ötlet, hogy épp egy smoothie bárt nyissatok Komáromban? Miért döntöttetek a közös munka mellett?

Niki:  Időhiány miatt egyszerűen nem esznek az emberek elegendő gyümölcsöt és zöldséget, ezzel együtt vitamint és rostokat. Nagyon odafigyeltünk a kezdetektől, mit adunk a gyermekeinknek, fontos volt,  hogy ne legyen benne tartósítószer és hozzáadott cukor, tényleg azt adjuk, amit akarunk. Kompromisszum nélkül. 

Mariann: Úgy gondoltuk,  ha a gyermekeinknek elő tudjuk állítani az egészségeset, ami finom is, miért ne lehetne elhozni ezt egész Komáromnak? A legfontosabb az volt, hogy csak olyat adjunk, amit a gyermekeinknek adnánk, ami nem koszol,  hamar felszívódik. Így döntöttünk a lé mellett.

Melinda: A közös munka az én ötletem volt. Ismertem Mariannt és Nikit korábbról. Mindhármunknak a lányai között 1 hónap a korkülönbség. Tudtam, hogy ők ugyanolyan fontosnak tartják az “Ép testben ép lélek” elvét, mint én. Mariann nagyon jó szervező,  Niki pedig szuper marketinges. Együtt szuper csapat vagyunk.

A járvány biztosan megnehezítette a nyitásotokat. Milyen előkészületeket kellett elvégeznetek a nyitás előtt?

Melinda: Hát tudnánk mesélni. Ami elméletben működött,  az gyakorlatban nem. Például nagyon szerettük volna, ha látványkonyha lehetünk, de ez a keresztszennyeződés veszélye miatt lehetetlen volt, nem csak a járvány miatt.

Niki: Szerettük volna a környezettudatot elültetni az emberekben. “Hozd vissza palackodat, kapsz 5% árengedményt”… csak tudni akartuk, hogy biztosan nem kommunális hulladékban végzi az az újrahasznosítható PET palack. Majd inkább mi elvisszük, meg fizetünk is érte… Pandémiás helyzet kellős közepén nem tárolhatjuk az idegen háztartásból kikerülő használt üveget.  Elengedtük. 

Mariann: Csak reméljük,  hogy tényleg szelektíven gyűjtik. A másik még az volt, hogy egyáltalán szavaznak-e nekünk bizalmat. A vírushelyzet miatt ezt a rengeteg új ízt sem tudták kóstolni a vendégeink. Szerencsénk volt, aki kóstolóba vitt egyet,  délután jött négyért. Ez azóta sem változott. 

Ki segített nektek a receptek kialakításában? A fejlesztés folyamatos, mindig számíthatak újdonságokra a vevők vagy egyelőre meghatározott számú termékek szerepelnek a kínálatban? Lesznek esetleg a későbbiekben idényjellegű ajánlatok?

Mariann: Az alapreceptek a mieink. Rengeteg kutatómunka áll mögötte, és folyamatosan újul. Mindig van új ötlet. Sokat segített Orosz Magdi, a dietetikusunk, mert szakmai szemmel is átnézte az összetevőket, gyógyhatásokat, sok hasznos infót kaptunk tőle. 

Melinda: A paletta folyamatosan frissül,  egyelőre kb. hatvanféle lepróbált juice és smoothie van, amiket cserélgetünk. Amit jobban kedvel a közönség, marad, amit kevésbé, annak integetünk. Általában tizennégyféle ital elérhető, minden ízlésnek meg szeretnénk felelni. Eddig úgy tűnik sikerünk van.

Niki: Nekem az a kedvencem az egész folyamatban, amikor éjjel pittyen a telefon egymásnak. “Hamarosan jön a dinnyeszezon”, “szedjünk levendulát,  abból kell valamit csinálni.” Nekem egy perc nyugtom sincs, folyamatosan kattog az agyam, a csajoké szintén. A tél nem könnyű, de az idény kapja a főszerepet. A friss az alappillér.   

Mik a legkedveltebb ízek – ízkombinációk?

Mariann: Pont az idény miatt a tél slágere a gránátalma, narancs, grapefruit, gyömbér voltak. Most, hogy jön a tavasz, a torma az új kedvenc. A narancsostól és a granatalmától hamarosan búcsúzunk. Lejárt a szezon. Ha a minőség változik, nem marad. 

Honnan jönnek a fantázianevek?

Niki: Az a legviccesebb része a folyamatnak! Összeülünk, megkóstoljuk és ha jót nevetünk rajta, marad. Ilyen egyszerű. Egymás szavába vágva születik az egyetértés.

Honnan származnak a zöldségek/gyümölcsök, amelyekből a smoothiek készülnek?

Melinda: Helyi bio gazdaságokból,  a déli gyümölcsök pedig értelemszerűen a hipermarketekből. Mi magunk válogatjuk össze, mit, honnan. A legjobbat vesszük.  Ebben nincs kompromisszum. Simán megvesszük a drágábbat, mert jobb minőségű. “Csak, amit a gyereknek adnánk” – ez a hitünk.

Kiknek ajánljátok a smoothiek napi szintű/folyamatos fogyasztását? Milyen jótékony hatásuk van a szervezetre?

Niki: Kicsiknek és nagyoknak egyaránt. Mindig rá szoktunk kérdezni, hogy vitaminpótlasra szeretnék, nőgyógyászati bajra, vérképzésre, nasinak stb. Mindenre van megoldásunk.  

Miért csatlakoztatok a MentesKlubhoz és milyen kedvezményekkel várjátok a betérőket ?

Melinda: Megláttam ezt a lehetőséget és tudtam, hogy ebben bárkivel partnerek lehetünk, segíthetünk egymásnak. Egy a cél,  mi pedig pont ezt a vonalat képviseljük. 

Mariann: Akik a Mentesklub tagjai, minden termékünket 15% kedvezménnyel vásárolhatják meg. Együttműködés és viszonteladás tekintetében egyéni kedvezményeket biztosítunk. 

Niki: Nagyon fontos, hogy szeretnénk mi is folyamatosan támogatni a Mentesklub tagjait, így ha népszerűsítésben, vagy viszonteladásban keresnétek meg bennünket,  arra is nyitottak vagyunk. 🙂

Vélemény, hozzászólás?