Külföldi oldalakról is inspirálódik a Diana Cukrászda tulajdonosa

Év elején nyitotta meg kapuit Dorogon, a Bécsi Udvarban a Diana Cukrászda, ahol glutén-laktóz-cukormentes süteményekkel is várják az ételérzékeny vendégeket. A tulajdonossal, Pallagi Diával beszélgettünk a kezdetekről és arról, hogyan is zajlik nála a termékfejlesztés.

– Mutatkozz be kérlek pár szóval, ki áll a Diána Cukrászda pultja mögött?

Pallagi Klaudia vagyok, a Diána Cukrászda tulajdonosa, illetve cukrásza. 4 éve vagyok cukrász, és mindig is az volt az álmom, hogy legyen egy saját kis cukrászdám, amit most sikerült is véghez vinni. Minden terméket szívvel-lélekkel készítek.

– Mikor kezdtél el mentes süteményekkel foglalkozni és honnan jött az ötlet?

Jómagam is több érzékenységgel küzdök, így a mentes étkezés jó pár éve az életem rész. Azóta kísérletezgetek mentes süteményekkel. De mióta felmerült a cukrászda lehetősége, kezdtem el komolyabban a témával foglalkozni. 

– Mennyire elterjedt Magyarországon a mentes étkezés? 

Azt gondolná az ember, hogy kevesen vannak Magyarországon, akik így étkeznek, de rá kellett jönnöm, hogy nagyon sokan vagyunk, akik akár egy, akár több érzékenységgel küzdenek. Mióta megnyitottam a cukrászdát, azóta saját bőrömön tapasztalom, hogy mennyien vagyunk. 

– Milyen alapanyagokból dolgozol? Milyen mentességet tudsz garantálni?

Glutén, laktóz, tej, cukor, tojás -ilyen mentes termékeket szoktam készíteni, de igazából bármi megvalósítható. Eddig még senki kérésére nem kellett nemet mondanom szerencsére, mindig mindenre volt megoldás. 

– Milyen termékeid vannak jelenleg? Hogyan változott a termékkínálat a nyitás óta?

Sütemények, torták, péksütemények, bagett szerepelnek a kínálatban. Szeretek kísérletezni és szeretem fejleszteni magam, így mindig van valami új, amit alkotok. Eleinte vegán piskótám nem volt, valami miatt soha nem akart sikerülni, de szerencse a kitartásnak és a próbálkozásnak, már ezt is sikerült megcsinálnom. 

– Hogyan zajlik nálad a termékfejlesztés? Várható a közeljövőben valamilyen újdonság? Milyen receptekből dolgozol?

Általában saját receptek alapján dolgozok, egy-egy meglévő receptet átalakítok mentes változatra. Sok külföldi oldalt nézek, amik alapján inspirálódok. Ha valami megtetszik, kipróbálom, aztán a saját ízlésemre alakítom. Biztos vagyok benne, hogy lesznek mindig újdonságok, főleg most az ünnepek közeledtével. 

– Miért és milyen kedvezménnyel csatlakoztál a MentesKlubhoz?

Szeretném, ha minél több emberhez eljutna a hír, hogy a környéken van egy cukrászda, ahol találnak a mentesen étkezők maguknak való süteményt. A MentesKlub tökéletes hely erre, hisz szerintem nagyon sok embernek segítenek abban, hol is étkezzenek, ha nyaralni mennek vagy egyszerűen csak biztonságosan szeretnének egy finom ételt vagy süteményt elfogyasztani.

A Diána Cukrászda bemutatkozó oldalát ITT TALÁLJÁTOK és ne feledjétek, MentesKlub Tagsági Kártyátokkal 5-10% kedvezménnyel vásárolhattok Dorogon, a Bécsi Udvarban található üzletben!

Vélemény, hozzászólás?