Könyvajánló – Légrádi Ildikó – Kiss Mona: Szeretetkonyha

Könyvajánló – Légrádi Ildikó – Kiss Mona: Szeretetkonyha

Aki mentesen étkezik, tudja, mennyi időt el lehet tölteni újabb és újabb receptek keresésével, hiszen mindannyian vágyunk új ízekre. Ha pedig gyerek is van a családban, még nehezebb úgy főzni, hogy mindenkinek kedvére tegyünk. Légrádi Ildikó és Kiss Mona közös Szeretetkonyha című könyve segítségünkre lehet ebben.

Tisztázzuk az elején. Nem hagyományos szakácskönyvről van szó, sokkal inkább egy útikalauzról, amelynek a középpontjában a gyereknevelés áll. Ehhez kapunk praktikus, könnyen a mindennapi életünkbe bevezethető és bevált tanácsokat, amiket szorosan kiegészítenek azok a mentes receptek, amelyeket akár a csemetéinkkel közösen is elkészíthetünk.

Légrádi Ildikó (Boldogságterápia) mérnök, mentálhigiénés szakember, képi kifejezéspszichológia szaktanácsadó és párkapcsolati coach, akinek korábbi könyve, a Szerelemkonyha pároknak segített, hogyan tudnak egymásra hangolódni és megtartani a szenvedélyt. Az élet persze nem áll meg a házasságnál, előbb-utóbb gyermek érkezik a családba, és fontos, hogy egy olyan közösség tagja legyen, amely egymást támogatja, segíti, ösztönzi. Ehhez ad Ildikó sorvezetőt, hiszen a hozzá érkezők beszélgetéseiből megtapasztalta, milyen felnőttkori problémák fordulnak elő, amelyek a gyerekkorban gyökereznek. Ezek elkerülésének érdekében többek között körbejárja a mozgásfejlesztés, a közös játék, az elszakadás, a pozitív kommunikáció, mások elfogadásának témaköreit. Könnyen emészthető, gyakorlatias tanácsai kezdő és haladó szülőknek egyaránt adhatnak “homlokracsapós” aha-élményt – egészen pici kortól a párkeresésig, házasságig. Mert bár divatos ma a szingli lét, de sokan mégiscsak vágynak arra, hogy szeressenek, szeressék őket. Azt vallja, már egészen kicsi korban lehet igazi családi program a közös főzés. A gyermekek játszva tanulnak és az együtt eltöltött minőségi idő segít még szorosabb köteléket kialakítani a szülőkkel.

Ezt a gondolatot egészítik ki Kiss Mona (Mona konyhája)  speciális gasztroblogger, táplálkozási tanácsadó mentes receptjei. Mona gyakorló anyuka, így elsőkézből kaphatunk tőle kipróbált recepteket. Maga is érintett ebben a témában, mivel gluténérzékenysége mellett számos ételallergiája van, illetve gyermekei is allergiásak (tejallergia). A lurkókat kicsi koruk óta bevonja a főzésbe, akik örömmel segítenek és ismerkednek az alapanyagokkal, mértékegységekkel, ízekkel és illatokkal. A receptek egyszerűek, könnyen elkészíthetőek, nem igényelnek sem extra hozzávalókat, sem konyhai virtuozitást – a végeredmény azonban nem okoz csalódást. A közösen elkészített ételt pedig a kicsik is szívesebben fogyasztják el, hiszen azt apával és anyával együtt hozták létre.

A könyvet azoknak a tudatosan gyermeket nevelő szülőknek ajánlom, akik szeretnének boldog és kiegyensúlyozott felnőtteket nevelni gyermekeikből és mellesleg új ízeket, formákat is kipróbálnának a konyhában – akár mentesen, akár hagyományosan étkeznek.

A könyvet az alábbi linken tudjátok megvásárolni. Nem mellesleg közeledik a karácsony – ajándéknak is kitűnő lehet:

Légrádi Ildikó – Kiss Mona: Szeretetkonyha

(XXX – Szponzorált tartalom)

Vélemény, hozzászólás?