Gluténmentes-laktózmentes-cukormentes-keto mascarponés pihe-puha álom

Gluténmentes-laktózmentes-cukormentes-keto mascarponés pihe-puha álom

Történt egyszer – pontosabban múlt héten – hogy kissé túl sok laktózmentes mascarponét sikerült vásárolnom az Aldiból, a lejárati idő pedig közeledik, így elkezdtem hozzá ötleteket keresni, mit is csinálhatnék belőle.

Régebben ebből az alapanyagból kizárólag a tiramisu készítésig jutottam el, de mióta ketogén étrenden vagyok, azóta ugye a babapiskóta ki van lőve, így új recepteket kellett felkutatnom.

Mára egy nagyon egyszerű, mondhatni hülye biztos receptet hoztam, amit annyira könnyű és gyors elkészíteni, hogy még egy nagyobb gyerekre is rábízhatjuk. A szépsége abban rejlik azonban, hogy ezt az alapkrémet simán lehet tovább variálni aszerint, épp mi van itthon.

Én most fagyasztott bogyós gyümölcsöket pakoltam a tetejére, de egyébként önmagában is nagyon finom. Nyami 🙂

Hozzávalók

200 ml Milfina laktózmentes habtejszín (Aldi, ára: 279 Ft)

1 csomag habfixáló (Dr. Oetker-t használtam, de bármilyen más is jó, ára: 99 Ft)

250 g Bonlá – Enjoy Free! laktózmentes mascarpone (Aldi, ára: 649 Ft)

Összköltség: 1.027 Ft/6 adag172 Ft/adag

Elkészítés

A laktózmentes habtejszínt alaposan hűtsük le, legjobb, ha legalább egy napot van a hűtőben.

Öntsük egy edénybe és verjük fel egy elektromos habverővel (ha nincs, nyilván kézivel is lehet, úgy kicsit combosabb, dehát úgyis kell a bícsbádi 😃).

Miután nagyjából felvertük, öntsük bele a habfixálót. Ezzel még tovább kell verni, de éppen csak pár másodpercig, mert nagyon hamar behúz.

Keverjük össze a mascarponéval további fél percig és tádám, készen is vagyunk.

Ebből a mennyiségből nekem hat adag lett – 75 g egyenként, a tápértékeket is ekkor mennyiségre számoltam ki.

A megadott tápértékben nincs benne a tetejére pakolt bogyós gyümölcs!!!

Tápértékek – 1 adag – 75 gKalória – 252 kcal

Szénhidrát – 4,0 g

Fehérje – 3,2 g

Zsír – 25 g

Ha tetszett a recept, mentsétek le valamelyik Pinterest táblátokra!

Vélemény, hozzászólás?