Elég nehezen indult ez a tavasz, tulajdonképpen kijelenthetjük, hogy elmaradt. Na nem azért, mert nem volt rá érdeklődés, az szerintem lett volna, egyszerűen az időjárás nem tudta összeszedni magát. Most viszont – úgy néz ki – végre itt van a meleg, és ha már május, akkor indul az eperszezon is. A piacokon már lehet hazai epret venni, aminek sokkal jobb íze van, mint a külföldről érkezetteknek, így javaslom, hogy ha tehetitek, inkább ezt válasszátok.
A mai recept
#gluténmentes
#laktózmentes
#cukormentes
#szójamentes
#élesztőmentes
#keto
Nagyon könnyen elkészíthető, összesen 8 hozzávaló szükséges és isteni finom. A megadott receptből én 12 szeletet készítettem, de ha valaki nincs diétán, nyilván több szeletet is megehet belőle. Arra figyeljetek, hogy bár alacsony a szénhidráttartalma, a zsírtartalma viszont magas, így ezt kalkuláljátok bele a napi kalóriátokba.

EPRES SAJTTORTA
Hozzávalók (12 szelethez)
50 g laktózmentes vaj
170 g őrült mandula
eritrit (ízlés szerint)
450 g laktózmentes Philadelphia krémsajt
225 g laktózmentes tejföl
2 g vaníliarúd
3 db tojás
75 g eper
Elkészítés
- Kapcsoljuk be előre a sütőt 160 fokra.
2. Olvasszuk meg a vajat, és keverjük össze az őrölt mandulával, valamint az eritrittel.
3. Oszlassuk el a keveréket egy csatos tortaforma alján, határozottan nyomkodjuk le egy kanállal.
4. Egy tálban keverjük krémesre a krémsajtot és a tejfölt egy kézi robotgéppel.
5. Vágjuk fel hosszában a vaníliatudat. Egy kés hegyével kaparjuk ki belőle a vaníliát. Tegyük a vaníliát és az eritritet a tálba és keverjük össze alaposan.
6. Egyesével adjuk hozzá a tojásokat.
7. Öntsük a mandulás tésztára, és süssük a középső sínen kb. 90 percig, amíg a teteje aranybarna nem lesz.
8. Közben pürésítsük az epret, tegyük egy tálba, majd helyezzük a hűtőbe.
9. Hagyjuk kihűlni a sajttortát, majd tegyük a hűtőbe legalább 6 órára.
10. Tálaljuk a sajttortát az eperpürével és friss eperszeletekkel.
Jó étvágyat!
Ha szeretnétek további izgalmas mentes recepteket kapni minden reggel, akkor csatlakozzatok zárt Facebook csoportunkhoz: MENTESKLUB ZÁRT FACEBOOK CSOPORT