Egyedülálló gofrikat kínálnak a glutén- és laktózérzékenyeknek

Egyedülálló gofrikat kínálnak a glutén- és laktózérzékenyeknek

Miskolc belvárosában nyitotta meg kapuit a Gofrim, amelynek tulajdonosai valami újdonsággal szerettek volna előrukkolni a vendéglátás széles piacán. Babik Ágnes és Brünner István tulajdonosokkal beszélgettünk.

 

Miért vágtatok bele a Gofrimba? Miért gondoltátok, hogy van kereslet egy ilyen jellegű vendéglátóhelyre? 

 

A Gofrim megnyitását az élet hozta. Mind a ketten teljesen más területen dolgoztunk, ahol már nem tudtunk jobban kiteljesedni, és eljött az a pont, amikor úgy döntöttünk, hogy váltanunk kell. Vendéglátós tapasztalatunk ugyan nem volt, de azt biztosan tudtuk, hogy nem akarunk egy sokadik burgerest vagy más, hasonló jellegű beülős helyet nyitni. Egyedit szerettünk volna alkotni, olyat, amilyet rajtunk kívül még nem csinál senki. Jelen pillanatban ez meg is valósult, mert ilyen kínálattal egyedülállóak vagyunk az országban. Négyféle alaptésztát sütünk. Kétféle édeset, sósat, glutén-és laktózmenteset.

 

“… ilyen kínálattal egyedülállóak vagyunk az országban.”

Miért pont a gofri? 
 
A gofri gyerekkorunk kedvence, amit még senki nem gondolt újra, nem próbálta ötvözni a klasszikus ízeket a mai trendekkel. A gofriban láttuk meg azt a lehetőséget, hogy valami újjal, akár nem mindennapi ízekkel és összeállításokkal lephetjük meg vendégeinket. A receptek összeállításakor merült fel az a gondolat, hogy próbáljuk meg lehetőség szerint ezt az egészet elérhetővé tenni a glutén- és laktózérzékenyek számára is. Ez egy külön kihívás volt számunkra, mivel sem mi, sem családunk nem érintett ilyen típusú érzékenységgel. Bújtuk a könyveket, honlapokat, rengeteg időt fordítottunk a téma megismerésére és megértésére. Kikértük olyan emberek véleményét, javaslatait is, akik járatosak ebben a témakörben.

Milyen visszajelzéseket kaptatok a nyitás óta a vendégektől?
 
Nagy örömünkre csak pozitív visszajelzéseket kaptunk. Először természetesen óvatos volt ez a vendégkörünk, számtalan esetben tettek fel kérdéseket a tészta készítése, sütése kapcsán. Az első óvatos kóstolások után azonban megnyugodtak, hiszen nem csak nagyon ízlett nekik a gofrink, hanem – ami még fontosabb – semmiféle egészségügyi problémájuk nem jelentkezett. Ma már örömmel mondhatjuk, hogy nagyon sok visszatérő “mentes” vendégünk van. A nyitás után már egy hónappal új tésztarecepten és feltétkínálaton kellett gondolkodnunk, mert vendégeink egyre bátrabbak lettek. Ők is szerették volna megkóstolni a sós ízvilágú gofrit. 
 

“… nem csak nagyon ízlett nekik a gofrink, hanem – ami még fontosabb – semmiféle egészségügyi problémájuk nem jelentkezett.”

Milyen arányban látogatnak el hozzátok glutén- vagy laktózmentes ételeket keresők?
 
Az összetétel igazából teljesen vegyes, de ha már arányt kell állítani, akkor a gluténérzékeny vendégkörünk nagyobb számot képvisel.

Van-e már kedvenc ételük a visszajáró vendégeknek?
 
Igen van. Édesben toronymagasan vezet a Somlói gofrink és a Fekete erdő fantázianévre hallgató összeállításunk. A sós gofrik között legnépszerűbb a halkrémes és a feta sajtos.  

 

A tulajdonosok a folyamatos megújulás hívei, ezért rendre új ízekkel kísérleteznek. Érdemes tehát folyamatosan benézni hozzájuk, hogy ne maradjunk le egyetlen finomságról sem.

 

-ko-csi-

Vélemény, hozzászólás?