A személyzet az egyik legfontosabb összetevő a Free From a Pékségben és Konyhában – interjú Rózsa Fannival

A személyzet az egyik legfontosabb összetevő a Free From a Pékségben és Konyhában – interjú Rózsa Fannival

Tavaly, a Covid-járvány első hulláma után nyitotta meg kapuit a WestEndben a Free From A Pékség, amit hamarosan A Konyha is követett ugyanezen a helyen. A sort végül tovább bővítették a tulajdonosok egy újabb Konyhával az Allee-ban, így már három mentes vendéglátóhelyen várják a vásárlókat. A tulajdonos lányával, Rózsa Fannival (aki szintén gluténérzékeny) beszélgettem.

Mikor és miért döntöttetek úgy, hogy megnyitjátok a Free From A Pékség és a Free From A Konyha vendéglátóhelyeket?

2020 nyarán döntöttük el, hogy egy piaci rést szeretnénk betölteni koncepcióinkkal, mivel Magyarországon elég kevés mentes hely van az ételérzékenyek számára.

Mennyiben segít benneteket a mindennapi üzletvezetésben az, hogy te személyesen is érintett vagy?

Rengeteget segít a mindennapokban. Már 2003 óta gluténérzékeny vagyok, így elég tapasztaltnak érzem magam ezen a területen. Ezáltal tudom biztosítani tudásomat mind kollégáinknak, mind vevőinknek.

Milyen fogadtatása volt az üzletek nyitásának?

Mindkét üzletünk nagy nyitási akcióval és nappal kezdte az életét. Nagy erőt adtak vevőink ezáltal. Mai napig több visszatérő vendégünk van, akik a kezdetektől fogva minden héten, minden nap járnak hozzánk és esznek gluténmentes finomságokat.

Mit tapasztalsz, mennyire vásárolnak az emberek tudatosan? Vannak olyanok is, akik nem ételérzékenyek, de mégis mentesen étkeznek?

Nagyon vegyes a vásárlói körünk. Mivel több vegán, tejmentes, cukormentes termékünk is van a gluténmentes termékeinken túl, így mindenki talál magának megfelelő ételt. De van pár vendégünk, akik csak az adott kedvencükért járnak vissza, nincs semmilyen ételérzékenységük sem. Jó érzés számunkra, hogy nyitottak az emberek.

Milyen alapanyagokat használtok a termékek készítése során? Mennyire tudjátok garantálni a mentességet?

Pékségünkben a legtöbb termék rizsliszt és kukoricakeményítő alapú, de van pár termékünk, ami gluténmentes búzakeményítővel készül. A vegán termékeink kölesliszt alapúak, amik tojás-, tej-, cukor-, kukorica-, rizs-, élesztőmentesek is. A konyhán Schär hamburgerzsemlével és wrap lappal dolgozunk. Semelyik boltunkba nem kerülhet be glutén tartalmú termék, ezért garantáltan keresztszennyeződésmentesek vagyunk.

A személyzet mennyire van tisztában egy-egy ételérzékenység fogalmával? Tudnak terméket ajánlani egy-egy betegség esetén?

Az évek alatt felfedeztem a legtöbb gluténmentes helyet. Mindenhol a személyzettel volt gondom csak, mivel legtöbbjüknek nem volt fogalma arról, hogy mit is árul. Ebből kiindulva kezdetektől fogva ragaszkodtam ahhoz, hogy vagy ételérzékenyekkel dolgozzunk együtt, vagy vegyenek részt ezzel kapcsolatos oktatáson. Mai napig sikerül ezt tartanunk, ezáltan nyugodt szívvel ajánlom a vendégeknek, hogy bátran kérdezzenek kollégáinktól, hiszen ők tudják, mit jelent ételérzékenységgel együtt élni. 🙂 Minden kollégánknak van kedvenc terméke, így legtöbbször azokat szokták először ajánlani.

Neked mik a személyes kedvenceid és miért?

Pékségünkben a sajtos croissant, spenótos csavart, francia bagett és az extra csokis brownie a kedvencem. A konyhában a nuggetseket nagyon szeretem, illetve a Farm California burger menüt, extraként szoktam ajánlani fokhagymás majonézt, majd mézes krémessel zárom az ebédet. Aki velem találkozik biztos, hogy ezeket szoktam ajánlani. 🙂

Miért és milyen kedvezményekkel csatlakoztatok a MentesKlubhoz?

Fantasztikus ötletnek tartom, hogy egy kedvezményes kártyája legyen az ételérzékenyeknek, ezzel biztosítva kedvezményeket a nekik megfelelő mentes helyekre. Csilla már korábban lehetőséget adott nekem kipróbálni ezt a kártyát. Így szeretnénk a FreeFrom üzleteinkkel is csatlakozni a MentesKlubhoz. Pékségünkben 10% kedvezményt tudunk biztosítani 2000 Ft vásárlás esetén, konyhánkban szintén 10% kedvezményt adunk bármilyen menü vásárlása esetén.

Köszönjük a válaszokat és további sok sikert kívánunk mindhárom helyhez!

Vélemény, hozzászólás?