A saját étterem mellett a közétkeztetésben is helytállnak

A saját étterem mellett a közétkeztetésben is helytállnak

Czeiter-Budovics Juditék a közétkeztetést szerették volna megreformálni mentes termékeikkel, hiszen a gyerekek körében is egyre többen küzdenek valamilyen ételérzékenységgel vagy allergiával. Nitafitt Ételbárjukban pedig bárki jóízűen falatozhat a mentes termékek kínálatából.

“…az ételallergiás gyerekeknek is finom és tápláló ételeket kell fogyasztaniuk, ami a fejlődésükhöz elengedhetetlen”

Honnan jött az ötlet, hogy belevágjatok a mentes étkeztetésbe?

Győrben és környékén semmilyen lehetőség nem volt azok számára, akiknek mentesen kell étkezniük. Ezt a piaci rést kihasználva döntöttünk úgy, hogy elindítjuk a vállalkozásunkat. Ezzel párhuzamosan a közétkeztetésben is megjelentünk, az ételallergiás gyerekek számára kínáltunk háromszori étkezési lehetőséget. Nagyon fontosnak tartjuk a mai napig azt, hogy ezeknek a gyerekeknek is finom és tápláló ételeket kell fogyasztaniuk, ami a fejlődésükhöz elengedhetetlen.

Milyen fogadtatása volt az étteremnek?

A Nitafitt név kezdetben megtévesztő volt a vendégek számára, sokan azt gondolták, hogy ez egy olyan hely, ahol csak salátát és fitt ételeket kaphatnak. Ezzel néha még a mai napig küzdünk. Szerencsére az étterem híre szájról-szájra terjed, az elégedett vendégek bátran tovább ajánlják a helyet, így mostmár egyre többen ismernek bennünket a környéken.

Nemcsak Győrben lehet benneteket elérni, hiszen egészen messze vállaltok kiszállítást is.

Igen, nagyon nagy igény volt a térségben élők körében is a mentes étkezésre, ezért úgy határoztunk, hogy kiterjesztjük a szolgáltatásunkat. Jelenleg Abda, Likócs, Pinnyéd, Sárás, Gyirmót, Győrszentiván, Győrújbarát, Kisbajcs, Ménfőcsanak, Ikrény, Nyúl, Töltéstava, Écs és Pannonhalma településekre szállítunk ki. A közétkeztetést pedig egészen Csornáig fedjük le, iskolákba és óvodákba visszük a kicsiknek a teljesen mentes ételeket.

“… az alapanyagokat 40-60 kilométeres körzetből szerezzük be, helyi termelőktől.”

Mit kell tudni a mentes közétkeztetésről?

A dietetikusunk minden héten a gyerekek papírjait áttanulmányozva állítja össze számukra a megfelelő étrendet. Ez lehet csak ebéd, de van, akinek háromszori étkezést is biztosítunk. Törekszünk arra is, hogy az alapanyagokat 40-60 kilométeres körzetből szerezzük be, helyi termelőktől. Csak friss zöldségekből, gyümölcsökből, húsokból dolgozunk, hogy a kicsik minél egészségesebben étkezhessenek. Fontosnak tartjuk, hogy változatosan főzzünk nekik, 6-7 hetente hozunk vissza egy-két olyan fogást, amit korábban már kóstoltak és ízlett nekik. Azt tapasztaljuk, hogy a gyerekek nehezen fogadják el azokat a köreteket, amiket otthon nem fogyasztanak rendszeresen, például a hajdinát vagy a kölest. Nekünk az a feladatunk, hogy ezeket is megszerettessük, vagy legalábbis elfogadtassuk velük. Próbálunk zöldséget belecsempészni ezekbe az ételekbe, vagy a halat például olyan szósszal kínáljuk, amely elfedi a jellegzetes illatát. Szerencsére nagyon pozitívak a visszajelzések, az anyukák 99 százaléka azt mondja, hogy a gyerekük mindent, az utolsó cseppig megeszik, mióta mi szállítjuk az ételeket nekik.

Dietetikussal dolgoztok együtt, aki segít nektek összeállítani az étrendet. Mit jelent ez számotokra?

A cukorbetegeknek szóló és a kalóriacsökkentett menüt teljes mértékben ő állítja össze. Ezen kívül van még egy normál és egy vegetáriánus menünk, aminek a tápanyagszámítását végzi. Azt tapasztaltuk, hogy ez nagyon fontos a vendégek számára. Érdekes módon nemcsak a cukorbetegek, IR-diétán lévők, hanem a fogyókúrázni vágyók első dolga is az, hogy ezeket az értékeket leellenőrizzék az étlapon. A közétkeztetésben kötelező egyébként dietetikust alkalmaznunk, nélküle nem is működhetnénk.

Vannak már kedvenc fogások a vendégek között?

Igen, a mandulában sült csirkemell grillezett barackkal és rizzsel az egyik nagy favorit. Szintén nagy népszerűségnek örvend a kosírozott lazacsztékünk grillezett zöldséggel és édesburgonya hasábokkal. Ez a kettő az, amiből napi szinten a legtöbbet fogyasztanak a vendégeink. Még mindig erősen tartja vezető pozícióját a rántott hús, van olyan vendég, aki a hét napból ötször ezt enné. Mi persze folyamatosan fejlesztünk, próbálgatjuk a legújabb recepteket, hogy minél izgalmasabb ételeket kínálhassunk a hozzánk betérők számára.

-ko-csi-

Vélemény, hozzászólás?